Oroszlános Borhotel és Étterem

Az Oroszlános Borhotel épülete, az egykori Szirmay kúria és oroszlánfejes, szárnyas tölgyfakapuja régi történetekben és szeretnivaló részletekben gazdag világot rejt, a 400 éves falak között minden a szőlő, a bor és az élet szeretetéről szól. ... [részletes leírás]

Cím: 3907 Tállya, Rákóczi út 23.
E-mail: info@oroszlanos.hu
Telefon: +36 70 323 9592
Honlap: https:\\oroszlanos.hu/

Az Oroszlános Borhotel épülete, az egykori Szirmay kúria és oroszlánfejes, szárnyas tölgyfakapuja régi történetekben és szeretnivaló részletekben gazdag világot rejt, a 400 éves falak között minden a szőlő, a bor és az élet szeretetéről szól. 

A mai kor igényeinek megfelelően felújított, autentikus hegyaljai stílusú kúria minden részlete eleganciáról és minőségről tanúskodik, ahol az egyszerű és természetes dolgok iránti tisztelet biztosítja az otthonos hangulatot.

A hotel étterme a hegyaljai gasztronómia egyik alapköve, ahol a tállyai asszonyok kockás füzetéből megismert receptek mellett a legmodernebb trendek szerinti fogások is megjelennek. Az Oroszlános szívügye a szezonalitás és a helyi alapanyagok használata, séfünk pedig a különleges gasztronómiai élmények felelőse és a bor-étel párosítások avatott szakértője. A Szirmay-teremben és a Hollóházi-teremben ma is lobog a tűz az eredeti, nemesi öntöttvas kályhákban, a Szalon pedig tökéletes helyszíne privát, gyertyafényes vacsoráknak vagy borkóstolóknak.

Az épület alatt 70 méteres történelmi borospince és egy hozzá tartozó kandallós kóstolóterem húzódik, ahol saját szőlőterületeinkből, a Márton Birtok dűlőiből származó birtokborok és a borvidék legkiválóbb tételei sorakoznak. Műemléki étkezőteraszunk és lounge sarokkal kiegészülő filagóriánk, mely nyaranta Fröccsteraszként is működik, tavasztól őszig tökéletes helyszíne nagy családi ebédeknek, közösségi eseményeknek, és természetesen kiváló boraink elkortyolásának.

Fürdőházunk hatszemélyes pezsgőfürdővel, finn- és infraszaunával, dézsazuhannyal, vadszőlős kőfallal határolt napozóterasszal és masszázs szolgáltatással segít a testi-lelki kikapcsolódásban. Különleges szolgáltatásunk a privát, gyertyafényes Fürdőház használat habzóbor bekészítéssel. Az Oroszlánost egyaránt ajánljuk családok, borkedvelő baráti társaságok, romantikát kereső párok számára, valamint esküvők és céges rendezvények helyszínének is ideális választás.