Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Olvasó!

Magam és Tállya Községi Önkormányzat nevében köszöntöm a kedves ide látogatót.

Írásos emlékekből ismert, hogy Tállya elnevezését az Árpád-házi oklevelekben szereplő „Thollya” váráról vette, amely a mai várhegyen állott. Egy tűzvészt követően költözött a jelenlegi területére a település. Lakói mindig is szőlőtermesztéssel és borkészítéssel foglalkoztak. A XVIII.-XIX. században a legnépesebb mezővárosa volt Zemplénnek.

Tállya történetében talán a legnevesebb mindmáig meghatározó történelmi személyiség II. Rákóczi Ferenc.


Kedves Érdeklődő!

Ha településünkre látogat, szeretném figyelmébe ajánlani a község természeti és épített örökségeit, amelyek napjainkban megújulva, régi szépségükben pompáznak. 

Kossuth Lajos keresztelésének helyszínét az Evangélikus Templomot, a Szent László tiszteletére épített 1333-ban már működő gótikus eredetű Római Katolikus templomot, és az 1753-ban épült Református templomot.

A település utcáin sétálgatva igazi időutazásban van része a látogatónak a Rákóczi-kúria, a Maillot-kastély, templomaink és nem utolsó sorban a földalatti pincerendszereinket felfedezve. 

Napjainkban jelentős turisztikai kínálattal rendelkezünk, akár folyamatos programjainkkal, kiváló minőségű szálláshelyeinkkel, a pincészetek és vendéglátóhelyek, szállodák által kínált gasztronómiai élményekkel, egyedülálló borainkkal.

Hozzánk látogatva legyenek a vendégeink, érezzék jól magukat. 

Üdvözlettel: 
Serfőző Szabolcs 

polgármester