Aranydukát Borozó és Étterem

A többtagú családi pince együttes a XVII.-XVIII: században épült és mintegy hatszáz hl bor hagyományos, tölgyfahordós érlelésére alkalmas. Az érlelés ideális körülményit a vastag riolittufa falak, az évszázados nemespenész (Cladosporium Cellare) és az állandó 10-11 celsius fok hőmérséklet biztosítja.
Családi pincészetünk Tállyán, a Tokaji Borvidéken található, Tokaj városától 15 Km-re.
Tősgyökeres tállyai borászcsalád sarja vagyok, így a borkészítés fortélyait részben
a szülői háznál részben pedig hosszú évek gyakorlati tapasztalatai alapján sajátítottam el.
A család ötödik generációja viszi tovább a szőlő és a bor szeretetét és értő művelését.
Több, mint hat hektár szőlőterületen gazdálkodunk és csak őshonos szőlőfajtákat termesztünk (furmint, hárslevelű, sárga muskotály).
A Homoky Család Tállyán tősgyökeresnek számító borász család,
1886-tól foglalkoznak szőlő-termesztéssel és borászattal.
Jelenleg a 4. generációs Homoky András gazdálkodik 6 hektár szőlő területen.
Kemény István nem Tokaj – Hegyaljai ember, de 1968-óta – amikor is az első ültetvényhez hozzájutott – véglegesen eljegyezte magát a borvidékkel.