2022. július 7. csütörtök
Appolónia, Apolka
A Nap kel 04:58-kor,
nyugszik 20:53-kor.

Tállyai Idősek Klubja

Az Idősek Klubja a 80-as években indult be 20 férőhellyel.
Reggel 7 órától délután 15 óráig tart nyitva, 8 órától jönnek az idős emberek. Kávézunk, teázunk, megbeszéljük a napi dolgokat.
A tízóraizás után szabadfoglalkozás van. Ez azt jelenti, hogy ki tévézik, ki újságot olvas, van aki kézimunkázik vagy éppen zoknit stoppol. Kártyázni is szoktunk és kötelezően megünnepeljük mindenkinek a névnapját. Ez utóbbi mindig jól sikerül, mindenki elégedett.


Heti két alkalommal fürdés van azok számára, akik ezt otthon nem tudják megoldani, a ruháikat is itt mossuk ki. Ebéd után csendes pihenő és nagy beszélgetés, míg csak haza nem mennek.
Ma már 30 klubtagunk, 45 étkezőnk, 52 házi gondozott és 16 jelzőrendszeres házi gondozottunk van.
Nyáron két alkalommal szalonnát sütünk, buszkiránduláson is kétszer voltunk, egyszer pedig fürdeni mentünk, ez nagyon emlékezetes volt.

A házi gondozottaknak az otthonukban igyekszünk a ház körüli munkában  segíteni. Van akinek napi rendszerességgel, van akinek két alkalommal, vagy heti egy alkalommal segítünk. Bevásárlás, takarítás, mosás, vásárlás, gyógyszer íratás és házhoz szállítás.
Van hét jelzőrendszeres házi gondozottunk. Nekik a lakásukban van egy készülék, amin egy gomb megnyomásával baj esetén segítséget tudnak kérni. Öt gondozónő látja el ezeket a teendőket.

A klubtagokon kívül még 45 étkezőnk is van, 40 idősnek pedig a lakására szállítjuk az ebédet, a többiek eljönnek érte.
Nagyon jól működő nyugdíjas klub is működik nálunk. Ők heti két alkalommal jönnek össze délután 3 órától.

Casino Bonus at bet365 uk